Wishlist aplikace - Wishfox

10. října 2020
projekty
projekty, javascript

Nápad na webovou wishlist aplikaci jsem měl už hodně let zpátky, ale neuměl jsem toho dost, abych byl schopný ho realizovat. Pak jsem se začal zaměřovat na mobilní appky, weby šly stranou a nápad zapadl kdesi hluboko v paměti. Ale pěkně od začátku.

Sumfee

Přišel covid a s ním ubylo zakázek a přibyl volný čas. S kamarády jsme toho využili a začali tvořit Sumfee - webovou appku na plánování financí. (Určitě vyzkoušejte!) Při výběru technologií padla volba na JavaScript, respektive Node.js a Vue.js. Bylo to pro nás trošku neprobádané území, ale taky příležitost naučit se něco nového. Na mně bylo vytvořit backend - API.

Když jsme pak Sumfee spustili, říkal jsem si, že by nebylo od věci se naučit i Vue.js, abych mohl pomoct frontendem, když bude třeba. A přesně v ten moment se nápad na wishlist zase objevil.

Wishfox

Začátkem července jsem napsal první řádky kódu. Nejdříve API, někdy v srpnu přišel na řadu i frontend ve Vue.js. A pak taky vymýšlení názvu a vizuálu.

A o čem Wishfox vlastně je? Jde o službu, ve které si vytvoříte seznam přání - dárků, které si přejete, třeba na narozeniny. Seznam pak můžete nasdílet rodině a přátelům. Ti pak můžou dárek rezervovat (že ho koupí), abyste nedostali dvě stejné věci. V principu je to fakt jednoduché a určitě to není jediná služba, která tohle umí.

Vyzkoušejte na wishfox.app. Díky!